Колега аз мога да споделя моето лично мнение за това дали да махнеш катализатора или да си оставиш .Моя катализатор го свалих от системата и с една щанга го натроших на парчета и го извадих .Следствие на това колата стана малко по шумна защото на същото место си сложих корубата от катализатора а не друго гърне или нещо подобно .Колата видимо стана по пъргава и вървенето не е като преди защото газовете излизат свободно и турбината се развърта по бързо и на по големи обороти от преди .Също така затворих егр системата за да не връща газове за доизгаряне защото клапана който отваря и затваря можеш да предположиш в какво състояние е и дори може би не затваря напълно .Това ми го препоръча майстор който се занимава само с коли като нашите и то дизели.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"
Collapse
X
-
-
На скоро си махнах катализатор, изкупиха ми го, като на негово място поставиха резонантно гърне "aspo" и доплатих само 5 лева. Преди да махна катализатора се чуваше дрънчащ звук от задното гърне, сега без катализатор звука се усили- чува се когато са отворени прозорците иначе в купето няма проблем. Въпросът ми е заслужава ли си да сменям и задното гърне при условие, че външно е здраво, но от него се чува неприятен тенекиен звук, някой "майстори" казаха, че не след дълго новото гърне отново ще почне да издава дрънчащият тенекиен звук.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Аз махнах катализатора. Колата сега върви по същия начин, не дава проблеми компа. Махнах катализатора, защото започна да дрънчи нещо на празни обороти. Сложих тръба и сега се чува леко жужене към 3000 оборота ако даваш пълна газ. Иначе няма разлика в шума. Не мисля да слагам резонаторно гърне.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНа скоро си махнах катализатор, изкупиха ми го, като на негово място поставиха резонантно гърне "aspo" и доплатих само 5 лева. Преди да махна катализатора се чуваше дрънчащ звук от задното гърне, сега без катализатор звука се усили- чува се когато са отворени прозорците иначе в купето няма проблем. Въпросът ми е заслужава ли си да сменям и задното гърне при условие, че външно е здраво, но от него се чува неприятен тенекиен звук, някой "майстори" казаха, че не след дълго новото гърне отново ще почне да издава дрънчащият тенекиен звук.
Съвета ми е ако можеш да се договориш с аспухджиите да ти сменят гърнето но ако шума остане да ти го върнат в оригиналния вид.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Колата ми загрява, като и давам газ, примерно да изпреваря някой и освен, че загрява - не върви грам....като не я натискам толкова...върви - незагрява....тоест катализатора ми е запушен!
Въпросът ми е средния. В един сервиз ми предлагат танто за танто...оставян катализатора за тях, за сметка на това - те го свалят, слагат тръба. Оферта ли е? Ако искам резонантно гърне - 40 лв. с катализатора и 80 без него?! Въпросът ми е толкова ли е фатално ако се сложи просто тръба, а не резонантно гърне?!ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеКолата ми загрява, като и давам газ, примерно да изпреваря някой и освен, че загрява - не върви грам....като не я натискам толкова...върви - незагрява....тоест катализатора ми е запушен!
Въпросът ми е средния. В един сервиз ми предлагат танто за танто...оставян катализатора за тях, за сметка на това - те го свалят, слагат тръба. Оферта ли е? Ако искам резонантно гърне - 40 лв. с катализатора и 80 без него?! Въпросът ми е толкова ли е фатално ако се сложи просто тръба, а не резонантно гърне?!156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Вчра ми отрязоха тръбата след сондата - там съдето трябва да е катализатора и отвъртре искараха натрошени парчета и излизаше много пушек. Изтръска тръбата, завари ми я пак и ми каза, че катализатора ми го няма. Взе ми 20 лв. за цялата процедура и колата сякаш се пооправи, но малко пак позапира. Дали пък няма и парчета заседнали назад?! Но от средвана тръба излязоха доста боклуци. Надявам се е по-добре от нищо...ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Докато катализатора не е запушен аз не бих го махнал, дори и да не си върши работата. Няма проблем да се махне ако колата е с една сонда и тя е преди катализатора. Ако има сонда обаче и след него тогава става малко по сложно.
Дали е запушен катализатора може да се провери като се мери налягането преди него.
Comment
-
аз съм си махнал катализатора от преди година. разлика няма според мен. лошото е само че зимата ауспуха не загрява и на колата и е много трудно да вдигне градуси. освен това ръчната постоянно ми е замръзнала зимата, а преди с катализатор се размразяваше като позагрее колата. обмислям дори да си сложа катализатор от друга алфа.1.9JTD 105+
Comment
-
Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщениеаз съм си махнал катализатора от преди година. разлика няма според мен. лошото е само че зимата ауспуха не загрява и на колата и е много трудно да вдигне градуси. освен това ръчната постоянно ми е замръзнала зимата, а преди с катализатор се размразяваше като позагрее колата. обмислям дори да си сложа катализатор от друга алфа."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеДемек не загрява добре, щото няма катализатор?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеДемек не загрява добре, щото няма катализатор?1.9JTD 105+
Comment
-
интересува ме, понеже ако махнем последното гърне на която и да е кола мощността и пада заради много по лесното излизане на газовете, няма ли да се получи същото и при премахването на катализатора? ясно е че ако е задръстен с него или с резонаторно гърне няма да има голяма разлика в разхода а оттам и отрицателните мнения за премахването му... Дали в това гърне е изчислено нещо повече от това какъв звук да се чува?
Comment
Comment